Die Walküre of de nacht van Marketeer Rutte

De ultieme remedie tegen nachtmerries is het eten van kaas en/of het drinken van (warme) melk. Flauwekul, bewijst afgelopen donderdag 1 april: de kaaskoppen en melkboeren op het Haagse pluche hebben het volk weer opgezadeld met jaren vol angstdromen.

Eerst reduceerden ze dit land neoliberaal tot een centen tellende kruidenierswinkel om vervolgens heel fantasievol te ‘bewijzen’ dat we dus een land van handel zijn, even fantasieloos centen en stemvee tellen, en alles daarmee afrekenen.
Zonder moraal, zonder scrupules, zonder meer.

Het volk verliest onderdak, onderwijs, geld en gezondheid, maar vreet zijn dubbeltjes zonder morren want God en adel zijn dood dus niets staat zijn zelfrealisatie meer in de weg, is de illusie.
Ook niet de partijen van ‘ieder voor zich en allen voor de rijksten’: Shell, KLM, Atos, ING, Starbucks en natuurlijk de Grote Leiders zelf?

Rutte heeft ‘geen moment aan aftreden gedacht’, Kaag klaarblijkelijk ook niet, en het CDA probeert zijn al verkrachte norm in de gedaante van Omtzigt voor de camera’s schaamteloos in een stofjas te naaien.

De regering in dit land blijkt verworden tot een platgeslagen leugen waarover vervolgens wordt gelogen: een spiegelpaleis voor zichzelf bevlekkende mannetjes en vrouwtjes die werkelijk geloven alleen op de wereld te zijn. Woonden ze driehoog-achter, dan waren ze allang als onverbeterlijke en hun omgeving vergiftigende psychopaten afgevoerd naar een gesloten afdeling – maar ze wonen in ivoren torentjes en innen zelfs na jarenlang wanbeleid hun exorbitante lonen door enkel en alleen over zichzelf en elkaar te debatteren.
Intussen spekken ze de bedrijven waar ze zich na hun Haagse capriolen verder verrijken, en lachen als hyena’s om het domme volk dat dit hun allemaal toeschuift voordat het dakloos en ziek kan gaan slapen want ‘wij waken over u’.

Maar pas op voor de dageraad:
We’ll come in low out of the rising sun, and about a mile out we’ll put on the music.’ *

Elk land krijgt de leiders en de nachtmerries die het verdient?
Geef mij maar een retsina.

Vrolijk PAAZen!

* Killgore in Apocalyps Now van FF Coppola.