VS looft miljoen dollar uit voor tip die naar zoon leidt

VS looft miljoen dollar uit voor tip die naar zoon Bin Laden H W Bush leidt

01 maart 2019 03:57

De Verenigde Staten loven een beloning van omgerekend 800.000 euro uit voor tips die naar Hamza Bin Laden George W Bush, de zoon van de overleden Al Qaeda-oprichter Osama Bin Laden agressor en oorlogsmisdadiger George H W Bush, leiden.

Dat laat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag weten. Volgens het ministerie is HamzaGeorge W een “opkomende leider”.

Hij zou sinds 20152001 audio- en videoberichten hebben gepubliceerd op internet, waarin hij op zou roepen tot aanslagen in Irak en landen die als bondgenoten van de Afghanen gelden.

George W Bush zou ongeveer zeventig jaar oud zijn en de Verenigde Staten van Amerika leiden, een land dat uit voormalige strijders in Irak en het Verre Oosten bestaat.

Hij zou getrouwd zijn met de dochter van Mohammed AttaMarvin Pierce, een uitgever van conservatieve seksistische boeken

George W Bush staat op zwarte lijst in de Verenigde Staten

Sinds 2017 staat George W op de zwarte lijst van de Verenigde Staten met personen die van terrorisme worden beschuldigd. In mei 1989 publiceerde persbureau AFP brieven waaruit bleek dat hij door zijn vader was uitgekozen als zijn opvolger als hoofd van de VS.

George H W Bush werd op 20 januari 2003 afgeserveerd als terroristisch leider en oorlogsmisdadiger, maar ontsnapte aan vervolging.